Hoppa till innehåll

Aktuella köpare till fyra fastigheter

Den 4 april 2017 beslutade styrelsen för Eskilstuna Kommunfastigheter AB att sälja fyra fastigheter i vårt bestånd. Det gäller bostäderna på Läkargatan 1,3, 5, och 7 i Eskilstuna samt Brogatan 20 i Torshälla. Under sommaren har en mäklare arbetat med försäljningen och nu finns det två aktuella köpare.

Nästa steg är att köpet ska godkännas av Kommunfastighets styrelse den 29 augusti och slutgiltigt godkännas av Kommunfullmäktige den 23 november. Om allt går som planerat kommer köparna att tillträda fastigheterna senast den 31 december 2017.

Den aktuella köparen av Läkargatan 1,3, 5, och 7 är Eskilstunahem – ett lokalt fastighetsbolag som förvaltar bostäder, kontor och butikslokaler i Eskilstuna.

Den aktuella köparen av Brogatan 20 i Torshälla är Ringugnen AB med moderbolaget Bengtwicksén AB, som redan är verksamma som hyresvärd i Torshälla.

– Vi är glada att vi har två köpare som redan är etablerade hyresvärdar i Eskilstuna och som vill vara delaktiga i Eskilstunas fortsatta utveckling. Försäljningen görs i enlighet med det uppdrag vi fått från vår ägare Eskilstuna kommun. Genom försäljningen får vi ekonomiska möjligheter att fortsätta bygga nya bostäder i Eskilstuna vilket det finns en stor efterfrågan på, säger Bertil Andersson, styrelseordförande i Eskilstuna Kommunfastigheter AB.

Frågor och svar för berörda hyresgäster

Vad innebär försäljningen för mig som hyresgäst?
Du bor kvar i din bostad på samma villkor som idag även om du får en ny hyresvärd. Ditt nuvarande hyresavtal fortsätter gälla och du behåller samma hyra. Framtida förändringar av hyran kommer att förhandlas med Hyresgästföreningen, på samma sätt som tidigare.

Kommunfastighet fortsätter att vara din hyresvärd fram till överlåtelsen som planeras senast den 31 december 2017. Till dess betalar du hyran till Kommunfastighet som vanligt. I god tid innan årsskiftet kommer du att få exakt information om när du betalar den sista hyran till Kommunfastighet och när du betalar den första hyran till din nya hyresvärd.

Vad händer med mina boendepoäng hos Kommunfastighet?
Du får behålla dina köpoäng och fortsätter vara aktiv i vår bostadskö om du så önskar. Kom ihåg att när man inte bor hos Kommunfastighet så behöver man logga in på Mina sidor minst var sjätte månad för att behålla sina köpoäng.

Varför säljer Kommunfastighet fastigheter?
Vår ägare Eskilstuna Kommun ger oss i uppdrag att bygga 300 bostäder årligen och att ha en inriktning för försäljning. Genom att sälja några fastigheter kan vi fortsätta bygga nya bostäder med en fortsatt god balans i vår ekonomi.