Vad du ska tänka på:
• Grillningen sker alltid under eget ansvar
• Kontrollera att det först och främst inte är något eldningsförbud
• Följ grillens bruksanvisning
• Grillen ska vara placerad på en platt och obrännbar yta.
• Lämna aldrig grillen utan tillsyn
• Ha alltid vatten eller en brandsläckare till hands för att kunna släcka en eventuell brand
• Var noga med att släcka eld och glöd ordentligt efter att du är klar
• Tänk på att inte kasta grillen eller grillkol i soporna medan de är varma, om du är osäker låt de svalna i några dagar för att vara helt säker på brandrisken
• Grillkolen eller grillen kan inte slängas i naturen, eftersom det kan vara giftigt och har en långsam nedbrytningsperiod
• Använd grillkol ska lämnas till återvinningscentralen, i en särskild behållare för aska
Var försiktig och städa efter dig ordentligt när du grillar. Sprid detta gärna vidare till dina grannar.
