Hoppa till innehåll

Arenan börjar ta form

Arbetet med Eskilstunas nya arena i Munktellstaden pågår för fullt och fasaden är nästan helt klar. Invändigt handlar arbetet just nu främst om installationer och ytskikt, det vill säga golv och väggar. Arbetet går som planerat och följer tidsplanen mot invigning våren 2017.
 

fasad_webb

Det sista arbetet på fasaden görs vecka 28, sen är den helt klar.
 

entre_webb

Såhär ser entrén ut inifrån.
 

a_hall_webb

Hall A – Arenahallen kommer att ha en stor plan som uppfyller internationella krav för handboll. Den kommer även att kunna delas till två träningsplaner för handboll, innebandy, basket, med mera. Förutom föreningsidrott kan den även användas till konserter, mässor och större möten. Det kommer att få plats cirka 3800 sittande vid handbollsmatcher och upp till 4500 personer vid konserter och liknande evenemang.
 

b_hall_webb
Hall B – Basket och handikappidrottshallen kommer främst att användas till basket, handboll, innebandy, rullstolssport och skolidrott. Läktaren kommer att ha plats för 500 personer.
 

c_hall_webb
Hall C – Skolgymnastikhallen kommer framför allt att användas till skolidrott men kan även användas för nationella tävlingar i handboll, basket och innebandy.