Hoppa till innehåll

Bättre miljö ger bättre boende

Under 2015 och 2016 kommer Kommunfastighet att utföra energiåtgärder för fastigheter i Skogsängen, Söder, Nyfors, Vildsvinet och Hällby (detta berör cirka 1250 lägenheter). Projektet är ett så kallat EPC-projekt (Energy Performance Contracting) och genomförs tillsammans med energitjänsteföretaget Schneider Electric.

Syftet med projektet är att uppnå energibesparingar, dels för miljöns skull och dels för att kunna göra ekonomiska besparingar. En annan målsättning med projektet är att förbättra inomhusmiljön för våra hyresgäster.

Värme och ventilation kommer att injusteras för att uppnå en jämnare temperatur. Vissa trapphus samt andra lokaler och utrymmen får ny belysning eller utrustas med närvarostyrning som tänder och släcker automatiskt. För att minska värmeläckaget får en del hus också förbättrad isolering på taken. Det kommer även att genomföras vattensparåtgärder.

Hela 4,4 miljoner kilowattimmar per år, el och värme ihop, räknar vi med att spara från och med nästa år vilket är i genomsnitt 19 % av energiförbrukningen i de fastigheter som ingår i projektet.

Har ni frågor eller funderingar är ni välkomna att kontakta Pär Karlsson på tel. 016-16 75 70.