Hoppa till innehåll

Kanaler försvinner tillfälligt från Com Hem

Com Hem, som levererar tv till många av våra lägenheter, har inte fått till något nytt avtal med Discovery Networks.

UPPDATERING 170915: Com Hem och Discovery Networks har nu kommit överens om ett nytt avtal. Det innebär att alla Discovery Networks kanaler, som tillfälligt saknats, kommer tillbaka inom kort.

Såhär skriver Com Hem på sin webbsida:

Det avtal som Com Hem har med Discovery Networks löpte ut torsdagen den 31 augusti. I och med att vi inte lyckats komma överens om nya villkor upphörde därför vår rätt att sända Discovery Networks kanaler fredag 1 september.

Vårt grundutbud

De kanaler som berörs i vårt grundutbud är Kanal 5, Kanal 9, Kanal 11 och TLC. Fram till dess att vi kommer överens om ett nytt avtal kommer dessa kanaler att saknas i ert grundutbud. Vi visar istället följande ersättningskanaler: Comedy Central, National Geographic, History HD respektive TNT i vårt analoga grundutbud.

Våra abonnemangs- och gruppavtalskunder

De boende som har gruppavtal eller individuellt abonnerar på kanaler från Discovery Networks kommer att sakna dessa till dess att vi kommer överens om ett nytt avtal.

Följande kanaler i vårt utbud berörs; Kanal 5, Kanal 9, Kanal 11, Discovery Channel, Discovery Science, Discovery World, Discovery HD Showcase, Investigation discovery, Animal planet, TLC, Eurosport 1 och Eurosport 2.

Frivisningar

Vi kommer att göra frivisningar av kanaler för kunder med ett digital-tv-abonnemang.

Mer information finns på comhem.se Frågor hänvisas till Com Hems kundservice tel: 90 222.

shutterstock_83933887