Hoppa till innehåll

Fler lägenheter ska byta stammar med start 2020

Vi ser fram emot att stamrenovera fler lägenheter hos oss. En stamrenovering innebär byte av vatten- och avloppsrör i hela fastigheten. Men inte bara stammarna byts ut i våra projekt. Lägenheterna får också nya kök och nya helkaklade badrum. Som hyresgäst får man själv välja färg på köksluckor, väggar, val av bänkskiva och golv i köket. I badrummet väljer man golv och kakelrand vid duschen.

Vid varje stamrenovering gör vi en egen plan för hur mycket extra insatser som kan göras, som t.ex. byte av ventilation, omtrådning av el till jordad el, säkerhetsdörrar, digitala postboxar och uppfräschning av allmänna utrymmen och utemiljö. Vi vill göra förbättringar som är hållbara och fungerar långsiktigt.

Vilka lägenheter ska stamrenoveras?

Ett beslut är nu taget att genomföra stamrenovering på adresserna Skogsängsgatan 6, 8, 10, 12, 14 och 16 samt Galléngatan 36 A-F mellan år 2020-2021.

I dagsläget ser den preliminära tidplanen ut att vi startar på Skogsängsgatan 6 och 8 i mars-april 2020 och Galléengatan 36 A får då start i augusti 2020. En mer detaljerad tidplan och information kommer längre fram för varje enskild adress.

En hyresförhandling med hyresgästföreningen kommer att påkallas för att komma överens om de nya hyrorna som kommer att gälla. Det är alltså inte bestämt än vad den nya hyran kommer att bli.

När väl stamrenoveringen är igång är Carl Hermansson kontaktperson för hyresgäster på Hövdingen 1 och 2. Han nås på carl.hermansson@kfast.se och 016-16 94 06. Michella Haddad är kontaktperson för hyresgästerna på Ostran 4. Hon nås på michella.haddad@kfast.se och 016-16 94 07.

 

 


Hövdingen 1


Hövdingen 2


Ostran 4