Hoppa till innehåll

Första spadtaget för bostäder i Munktellstaden

aktuellt-nithspad-huset
Idag togs det första spadtaget för de första bostäderna i Munktellstaden. De är placerade längs med Västra Storgatan, granne med Eskilstunas Konstmuseum. Utmärkt läge nära centrum, Eskilstuna-ån och ett växande utbud i Munktellstaden, inte minst Eskilstunas nya badhus.aktuellt-nithspad-spadtag

AQ arkitekter har ritat huset som består av 24 lägenheter på 2 och 3 rum och kök fördelade på 3 våningsplan. Stor hänsyn har tagits till Munktellstadens karaktäristiska formspråk med tegel blandat med putsade partier. Inflyttning sker i december 2015.

Lägenheterna är yteffektiva med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Högt ställda miljökrav och materialval enligt Sunda Hus databas. Balkonger mot sydväst.

Lägenhetsfördelning:

  • 3 rok 71 kvm 4 st
  • 2 rok 55-61 kvm 20 st

PEAB har uppdraget att bygga. Projektet utförs som en partnering.
För att möta en ökad efterfrågan på bostäder i Eskilstuna planerar Kommunfastighet att bygga 150 nya lägenheter årligen 2015-2018. Redan pågående är byggnation av 40 lägenheter i Djursta Skiftinge. Övriga planerade projekt berör Tunafors skola, Skogstorp, Hällby, Munktellstaden, Nordstjärnan, Odlaren och Skogsängen med flera.

aktuellt-nithspad-karta

För mer information, kontakta:

Kommunfastighet projektchef Jan Helgesson, 070-340 25 51 eller projektledare Jim Berglund 070-086 21 38