Hoppa till innehåll

Heimstaden och Bengt Wicksén AB tar över fastigheter

​Idag den 2 november är tillträdesdagen för Heimstaden och Ringugnen AB, dotterbolag till Bengt Wicksén AB, som köpt lägenheter i Viptorp, Skogsängen och Torshälla samt Odlarskolan. Det innebär att de nu tar över förvaltningen och är hyresgästernas nya hyresvärd. De nya hyresvärdarna tar över hyresavtalen som fortsätter att gälla precis som tidigare.

Er som bor i de berörda lägenheterna vill vi tacka för er tid som hyresgäster hos Kfast. Vi hoppas att ni har trivts med ert boende och att ni även ska trivas med er nya hyresvärd.

Via brev eller e-post har de berörda hyresgästerna fått information om hur det fungerar med köpoäng, hyresbetalningar, felanmälan, med mera. Kom ihåg att när man inte bor hos Kommunfastighet så måste man logga in på Mina sidor minst var sjätte månad för att behålla sina köpoäng.

Du kan även läsa breven här:

Välkommen till Heimstaden

Välkommen till Bengt Wicksén

Heimstaden köper Odlarskolan samt lägenheter i Viptorp och Skogsängen:

  • Skrinnarvägen 1-21, Viptorp (428 lägenheter)
  • Skogsängsgatan 18-24, Skogsängen (131 lägenheter)

Ringugnen AB, dotterbolag till Bengt Wicksén AB, köper två hus i Torshälla:

  • Trädgårdsgatan 5, Torshälla (10 lägenheter)
  • Trädgårdsgatan 4, Torshälla (8 lägenheter)

Det var i oktober 2019 som Kfasts styrelse beslutade att sälja 577 lägenheter och Odlarskolan, i enlighet med Kommunfullmäktiges ägardirektiv för 2020. Syftet med försäljningen är att bidra till kommunens investeringar i välfärden samt att stärka Kfasts möjligheter att bygga nya bostäder och modernisera våra befintliga fastigheter.

 

Skrinnarvägen 1-21 i Viptorp är några av de fastigheter som säljs under 2020.