Hoppa till innehåll

Heimstaden och Ringugnen tar över 2 november

Den 2 november kommer de nya hyresvärdarna att ta över lägenheterna som ska säljas i Viptorp, Skogsängen och Torshälla. I september godkändes försäljningen i Kommunfullmäktige. De nya hyresvärdarna tar över hyresavtalen som fortsätter att gälla precis som tidigare.

Heimstaden köper Odlarskolan samt lägenheter i Viptorp och Skogsängen:
Skrinnarvägen 1-21, Viptorp (428 lägenheter)
Skogsängsgatan 18-24, Skogsängen (131 lägenheter)

Ringugnen köper två hus i Torshälla:
Trädgårdsgatan 5, Torshälla (10 lägenheter)
Trädgårdsgatan 4, Torshälla (8 lägenheter)

Du som bor i något av husen som säljs får självklart behålla dina boköpäng hos Kommunfastighet, även om du får en ny hyresvärd. Du är varmt välkommen att söka andra lägenheter hos oss om du vill det.

För att se dina köpoäng och söka lägenheter loggar du in på Mina sidor

Om du är intresserad av att söka lägenheter hos oss så kan du ange vilken typ av lägenhet du är intresserad av och ange att du vill prenumerera på sådana lägenheter. Då får du e-post när en lägenhet som motsvarar dina önskemål är ledig.

Kom ihåg att när man inte bor hos Kommunfastighet så måste man logga in på Mina sidor minst var sjätte månad för att behålla sina köpoäng.

Om du loggar in i anslutning till försäljningen så kan det se ut som att dina köpoäng har nollställts (det sker normalt när någon säger upp sin lägenhet hos oss). Men du behöver inte oroa dig utan så snart försäljningen är klar så kommer vi att föra tillbaka dina köpoäng inklusive eventuella bonuspoäng (som erhållits vart femte år om du bott kvar i samma lägenhet hos Kommunfastighet).

Om du har några frågor så är du välkommen att höra av dig till vårt Kundcenter:
kundcenter@kfast.se eller 016-16 75 16

Det var i oktober 2019 som Kfasts styrelse beslutade att sälja 577 lägenheter och Odlarskolan, i enlighet med Kommunfullmäktiges ägardirektiv för 2020. Syftet med försäljningen är att bidra till kommunens investeringar i välfärden samt att stärka Kfasts möjligheter att bygga nya bostäder och modernisera våra befintliga fastigheter.

 

Skrinnarvägen 1-21 i Viptorp är några av de fastigheter som säljs under 2020.