Hoppa till innehåll

Kfast säljer fastigheter till Heimstaden och Ringugnen

Vi har nu tecknat avtal med två köpare som vill fortsätta erbjuda bra bostäder och vara med i utvecklingen av Eskilstuna och Torshälla. De 559 lägenheter som ska säljas i Viptorp och Skogsängen köps av Heimstaden, som även köper Odlarskolan. De två fastigheterna i Torshälla, med totalt 18 lägenheter, köps av Ringugnen AB. De nya hyresvärdarna tar över hyresavtalen som fortsätter att gälla precis som tidigare.

Husen som vi säljer är:

  • Samariten 13, Odlarskolan
  • Skrinnarvägen 1-21, Viptorp (428 lägenheter)
  • Skogsängsgatan 18-24, Skogsängen (131 lägenheter)
  • Trädgårdsgatan 5, Torshälla (10 lägenheter)
  • Trädgårdsgatan 4, Torshälla (8 lägenheter)

Det var i oktober 2019 som Kfasts styrelse beslutade att sälja 577 lägenheter och Odlarskolan, i enlighet med Kommunfullmäktiges ägardirektiv för 2020. Syftet med försäljningen är att bidra till kommunens investeringar i välfärden samt att stärka Kfasts möjligheter att bygga nya bostäder och modernisera våra befintliga fastigheter.

Innan försäljningen kan slutföras krävs det även beslut i Eskilstuna Kommunföretag AB, kommunstyrelsen och kommunfullmäktige. Om allt går som planerat så räknar vi med att de nya ägarna kan ta över fastigheterna den 2 november 2020.

Heimstaden, som köper fastigheterna i Viptorp och Skogsängen samt Odlarskolan, är ett av Nordens största bostadsfastighetsbolag. Nu etablerar de sig även i Eskilstuna.

– Vi är glada och stolta över förtroendet att få förvärva fastigheter och bostäder i Eskilstuna av det kommunala fastighetsbolaget, Kommunfastighet. Vi har under en längre tid varit intresserade av att etablera oss i Eskilstuna. Eskilstuna är en av Mälardalens intressantaste kommuner med en stark framtida tillväxt, en tillväxt vi ser fram emot att vara med och förstärka. Heimstaden kommer nu bygga upp en lokal förvaltningsorganisation och ta hand om såväl fastigheter som boende med egen personal. Framåt ser vi stora möjligheter att investera mer i Eskilstuna och kunna bidra med nyproduktion av hyresrätter. Vi ser fram emot ett långsiktigt samarbete med Eskilstuna kommun, säger Kent Persson, samhällspolitisk chef för Heimstaden.

De två fastigheterna i Torshälla, med totalt 18 lägenheter, köps av Ringugnen AB. De har sedan tidigare 240 lägenheter i Torshälla och förvaltar totalt cirka 300 lägenheter i Torshälla och Strängnäs.

– Vi vill fortsätta växa i Torshälla då vi tror att Torshälla med sitt fina läge i Mälardalen kommer att ha en fortsatt positiv utveckling framöver. Vi har även en bra förvaltningsorganisation på plats vilket underlättar för både hyresgästerna och oss, säger Albert Wicksén, Ringugnen AB.

 

Skrinnarvägen 1-21 i Viptorp är några av de fastigheter som säljs under 2020.