Hoppa till innehåll

Kommunfastighet säljer fastigheter

Styrelsen för Eskilstuna Kommunfastigheter AB har vid sitt sammanträde den 4 april 2017 beslutat att genomföra försäljning av fyra fastigheter ur vårt bestånd.

Det gäller bostäderna på Läkargatan 1,3, 5-7 samt Brogatan 20 i Torshälla. Sammantaget i de fastigheterna finns 92 lägenheter. Kommunfastighet äger totalt ca 7300 lägenheter.

Våra ägardirektiv ger oss i uppdrag att bygga 300 bostäder årligen och även ha en inriktning för försäljning. För närvarande har vi två bostadsprojekt under produktion som ger ca 260 lägenheter. Vi har nyligen tagit beslut om ytterligare 87 lägenheter. I samband med det behöver vi genomföra en fastighetsförsäljning av ett mindre bestånd. Det är en del av en ansvarsfull och långsiktig fastighetsförvaltning.

Vi ser att försäljning bör kunna genomföras i slutet av året efter beslut i Kommunfullmäktige.

Frågor och svar för hyresgäst

Vad händer med mig som hyresgäst som bor i ett hus som ska säljas?

Hyresgästerna bor kvar hos den nya hyresvärden på samma villkor som idag. Vi kommer att informera hyresgäster löpande fram till en försäljning.

Vad händer med min boendepoäng?

Du som hyresgäst i en såld fastighet får behålla dina boendepoäng (som då blir köpoäng) och är aktiv i vår kö om du så önskar.

Kommer hyresrätterna i Kfast kvarvarande bestånd att bli dyrare genom denna försäljning?

Att vi säljer påverkar inte befintliga hyresnivåer.

Vad händer med mitt garage/min parkering?

Parkeringsplatser och garage tillhör fastigheten och vad som händer med dem fattar den nya ägaren beslut om efter försäljning.

Var ska jag vända mig angående felanmälan?

Du anmäler fel som vanligt. Felanmälaninformation hittar du i ditt trapphus eller på kfast.se

Jag har blivit lovad reparationer, vad händer med dem?

Om du har blivit lovad en reparation så kommer den att utföras som beslutat.