Hoppa till innehåll

Kommunfastighet utbildar Miljöambassadörer

Kommunfastighet arbetar aktivt för att skapa hållbara och attraktiva områden. För tredje året i rad utbildar vi i sommar, tillsammans med Ung Fritid, ungdomar till miljöambassadörer.

Detta år utbildar vi miljöambassadörer i Lagersberg och Fröslunda.
Syftet är att ge ungdomarna ökad förståelse och kunskap om hur och varför material ska återvinnas, att ge dem möjlighet att vara med och bidra till ett mer miljövänligt område samt skapa engagemang kring frågan.
Arbetsledare Inger Björk är en av dem som driver projektet.
– För att stärka miljöengagemanget måste vi rikta oss till dem som bor och vistas här. Därför vill vi lära unga om miljö på ett praktiskt sätt, säger Inger Björk, arbetsledare på Ung Fritid.
Det innebär att 48 stycken ungdomar kommer att städa i soprum och att plocka skräp. Ungdomarna kommer att bli experter på detta och förhoppningsvis påverka sin omgivning att göra rätt.
– Vårt samarbete med Ung Fritid är ett bra exempel på praktiskt hållbarhetsarbete där vi tillsammans med och för de boende skapar medvetenhet kring miljöfrågor. Den kunskap ungdomarna får sprider de vidare till vänner och familjer med ökad miljönytta i slutändan. Vi ser även att miljöambassadörerna får ett ökat intresse för vad som är en del i vårt dagliga arbete, säger Henrik Larsson, miljö- och kvalitetsamordnare på Kommunfastighet.
Förra året genomgick 12 stycken ungdomar utbildningen med lyckat resultat i både praktisk miljönytta och arbetsglädje.