Hoppa till innehåll

Marica Johansson ny VD för Kommunfastighet

Styrelsen för Eskilstuna Kommunfastigheter AB har enhälligt beslutat att tillsätta Marica Johansson som ny VD för bolaget. Hon tillträder sin nya tjänst den 10 oktober.

Marica kommer närmast från en tjänst som förvaltningschef på Hyresbostäder i Norrköping. Dessförinnan har hon bland annat jobbat som fastighetschef på Uppsalahem och som förvaltningschef på SBC (Sveriges BostadsrättsCentrum).
– Jag är mycket glad att få detta förtroende av styrelsen och det ska bli väldigt spännande att få komma till just Eskilstuna, en stad som är i ett expansivt skede. Jag har varit i fastighetsbranschen i över 10 år och ser fram emot att vara en del i att utveckla staden, säger Marica.

Bertil Andersson, styrelseordförande Kommunfastighet, är väldigt nöjd med rekryteringen.
– Vi ville hitta en ledare med karaktär och driv med bred erfarenhet. Marica har varvat specialistroller med ledarroller inom flera olika branscher. Vi tror att hon kommer att vara ett utmärkt tillskott för de åtaganden och utmaningar vi har hos oss.

Monica Hed Johansson, bygg- och teknikchef på Kommunfastighet, utses till vice VD med bibehållet ansvar för sin nuvarande avdelning.