Hoppa till innehåll

Nu bygger vi ny förskola i Skiftinge

Nu har vi tagit de första spadtagen för Skiftingehus förskola, med hjälp av barn från förskolan. Till att börja med ska den gamla förskolan rivas och barnen påbörjade även rivningen av den.

Det är första gången som en så pass stor förskola i Eskilstuna rivs för att ersättas av en helt ny. Den nya förskolan kommer att bli en av Eskilstunas största med drygt 3000 kvadratmeter, tolv avdelningar och cirka 240 barn.

– Den nya förskolan blir ett stort lyft för barnen som ska gå här, personalen som jobbar här och för Skiftinge som stadsdel. För oss är det viktigt att skapa en trygg och hälsosam miljö både för barnen och för personalen. Vi bygger med material som är bra både för hälsan och för miljön. Vi kommer även att sätta solceller på taket för att ta vara på solens energi, berättar Marcus Lundh, affärsområdeschef lokaler.

De första spadtagen togs av Tina Persson (skolchef förskolan Eskilstuna kommun), Ann Ärlig (förskolechef), Marcus Lundh (affärsområdeschef lokaler Kommunfastighet), Per Inge Edlund (biträdande arbetschef PEAB), Jari Puustinen (ordförande barn- och utbildningsnämnden) samt barn från Skiftingehus förskola.

Mer information om förskolan hittar du här!