Hoppa till innehåll

SM i simning 2019 avgörs i Eskilstuna

Vi är extra stolta över att visa upp Munktellbadet den här veckan. Idag den 13 november börjar SM i simning på Munktellbadet och pågår till och med på söndag den 17 november arrangeras SM. Det blir en simfest för alla, både tävlande och besökare.

Det blir en fartfylld simfest
Det blir försökstävlingar på förmiddagarna och en virvlande fartfest när finalerna genomförs framåt kvällen. Biljetterna finns till försäljning via Billetto.se.

– Simning på TV i all ära, men att se hur oerhört fort det går live är något helt annat, det är grymt imponerande, säger Thomas Jansson, verksamhetsansvarig Eskilstuna Simklubb.

Eskilstuna Simklubb (ESK) ställer upp med den största truppen någonsin, 18 simmare kommer att representera Eskilstuna i Munktellbadet. Det största hoppet är Jonathan Kling som tog guld på 50 meter frisim under sommarens SM.

Ett av de bästa mästerskapen kommer att arrangeras
Christer Magnusson, ordförande i Eskilstuna Simklubb (ESK) tycker att det är jättekul att våra svenska världsstjärnor i simning kommer till Eskilstuna och att man får visa upp nya Munktellbadet både för tävlande och för besökare.

– Eskilstuna Simklubb och Eskilstuna kommunkoncern har en gemensam hög ambition med mästerskapet och vi räknar med många deltagare och besökare till Eskilstuna, säger Micke Lönngren, evenemangschef Destination Eskilstuna.

Christoffer Andersson som är tävlingsansvarig, ser fram emot att genomföra det bästa SM som någonsin genomförts. Man kommer bland annat ge de aktiva en bättre och mer medveten måltidsupplevelse och det kommer att bli en företagsmässa för besökare inne på Munktellarenan, som är öppen under alla fem tävlingsdagarna. Samarbetspartners och företag kommer att visa upp sina verksamheter.

Mäss-soffan gästas av kända namn
Under alla tävlingsdagar kommer kända namn gästa “mäss-soffan”. Det blir spännande samtal och intervjuer.
Onsdag 13/11, 16.00–16.45: Ulrika Knape och Jörgen Hedberg.
Torsdag 14/11, 15.00–16:45: Birgitta Strindevall.
Fredag 15/11, Jonna Adlerteg och Jonathan Kling.
Lördag 16/11 15.45–16.45: Martin Ekström, Maria Ulin.
Söndag 17/11 16.00– Christoffer Andersson, Karin Söderqvist Lindorff, Christer Magnusson.

Första hållbara svenska mästerskapen i simning
Mästerskapet kommer att präglas av en hög miljömedvetenhet. Tävlingen kommer hålla samma höga miljöklass som Munktellbadet och man kommer sätta en hållbarhetsstämpel över tävlingarna i och med att tävlingen kommer att vara miljödiplomerad. Maten utgör en stor del av miljödiplomeringen och där serveras till stor del ekologiskt märkt mat och i de cafeterior som finns är utbudet miljömedvetet både vad gäller material och fikat i sig. Arrangören kommer kraftigt begränsat med pappersutskrifter.

– Vanligtvis brukar mängder av papper gå åt till heat- och resultatlistor till tränare, aktiva och publik. I år kommer vi istället kommer att hänvisa till de fina digitala plattformarna som finns och dessutom redan används i stor utsträckning. Vi vill göra ett ordentligt trendbrott och använda så lite papper som möjligt, vilket vi hoppas fler tar efter framöver, säger Christoffer Andersson, tävlingsansvarig i ESK.

Eskilstuna Simklubb siktar på att bli en av landets bästa klubbar
Thomas Jansson, Eskilstuna Simklubbs verksamhetsansvarige, ser genomförandet av ett SM som ett led i klubbens fortsatta utveckling mot att bli en av landets bästa simklubbar. Sedan Munktellbadet färdigställts har redan flera betydande simtävlingar avgjorts, såsom Masters SM och Svenska Ungdomsmästerskapen 2017 men också ett flertal distriktstävlingar. Idag är klubben på ungefär 35:e plats i landet, beroende på hur man mäter. Målet är att klubben inom tre-fyra år skall ha en position som en av landets bästa klubbar.

Eskilstuna gör #IdrottsEvolution