Hoppa till innehåll

Sommaraktiviteter i ditt bostadsområde

Vi kommer inte att anordna några områdesdagar under sommaren 2020 på grund av det rådande läget gällande Corona (covid-19). Under sommaren kommer istället mindre aktiviteter att poppa upp i era bostadsområden och innergårdar. Det kommer bland annat att bli dansföreställningar och musikunderhållning som ni kan njuta av från era fönster, uteplatser och balkonger. Håll utkik!

Aktiviteter från Skapa ditt eget sommarjobb

I sommar anordnar ungdomar från Skapa ditt eget sommarjobb aktiviteter för hyresgäster i våra olika bostadsområden. Oavsett om det är bollsport som lockar eller önskan att träffa nya vänner, så har vi någonting för er! Kika in utbudet av sommaraktiviteter i den rosa rutan. Där hittar du också information om tid och plats. Alla aktiviteter är självklart helt kostnadsfria att delta i!

Aktiviteterna ingår i Eskilstuna Kommunfastigheters satsning där ungdomar får skapa sitt eget sommarjobb, 13-19 åringar har lämnat egna förslag på aktiviteter som de vill genomföra i våra bostadsområden under sommaren.

Hemester-aktviteter i Eskilstuna och Torshälla

Vi har tillsammans med Eskilstuna turistinformation tagit fram några tips till dig som bor i Eskilstuna och Torshälla med omnejd:

 • Gamla staden. Det här är Eskilstunas ursprungliga stadskärna och äldsta kvarter med anor från 1100-talet. Längs den stenbelagda Köpmangatan finns mode- och inredningsbutiker, delikatesshandlare, konstgallerier, skönhetssalonger, kaféer och en mängd vackra byggnader.
 • Rademachersmedjorna. Det var här som Eskilstuna fick sitt goda rykte som smides-stad. Idag är området ett öppet friluftsmuseum med hantverkare, butiker, kafé och restaurang.
 • Bada. Om värmen kommer kan det vara skönt med ett dopp i någon utav alla de fina badplatserna som finns runt omkring oss, t.ex. i Vilsta, Skjulsta, Sunbyholm och Mälarbaden.
 • Fiska. I Eskilstuna är vi lyckligt lottade med en vacker å som rinner genom hela staden, att ån dessutom är full med fisk ger dig en unik möjlighet att kunna njuta av avkopplande Regnbågsfiske mitt i staden. Utöver Eskilstunaån finns det mängder med sjöar och vattendrag av varierande storlek i Eskilstuna där du kan fånga din lunch.
 • Cykla. Ta med matsäck och kaffe och ge dig ut på en cykeltur. I Eskilstuna finns det flera bra cykelleder med varierande längd och terräng. Har du ingen egen cykel kan du hyra cyklar på Sporthyra i Vilsta friluftsområde eller låna på Fritidsbanken i Munktellarenan.

  För mer information om de olika besöksmålen och andra spännande upplevelser i ditt närområde, besök www.visiteskilstuna.se.

  Vi önskar er en trevlig sommar!

 • Sommaren 2020

  Basket (v.26-27)
  Bollsport och skoj (v.26-28)
  Fotbollsskola för tjejer (v.27-28)
  Basketskola (v.28-30)
  Sporta med oss (v.30-32)
  Dansskola (v.31-32)
  Fotbollsskola (v.32)
  Klättring Årby (v.32-33)

  Hemester i Eskilstuna

  Besök www.visiteskilstuna.se för att få en samling av besöksmål och andra spännande upplevelser i Eskilstuna och Torshälla.