Hoppa till innehåll

Svar på insändaren om vårt kösystem

Den 11 januari publicerade Eskilstuna-Kuriren en insändare med rubrik Ändra kösystemet om ni vill motverka trångboddheten.

Här kan du läsa vårt svar på den;

Vårt kösystem skapar inte trångboddhet, utan är garantin för att en rättvis bedömning sker för att få ett hyreskontrakt hos oss.

För oss är det viktigt att våra hyresgäster trivs och har en bra boendemiljö. Antal personer i hushåll ska vara rimligt i förhållande till lägenhetens storlek, planlösning och utrustning. Vi vill med det motverka osunda levnadssituationer, stort slitage samt få en lugnare miljö i trapphusen för de boende. Det ska även verka som ett skydd för våra hyresgäster så att inga stora kostnader tillkommer för onormalt slitage i samband med flytt. Det är därför vi har beslutat att införa riktlinjer mot trångboddhet.

Vi vet att vissa av våra områden är mer populära än andra och då krävs högre köpoäng för att få ett hyreskontrakt där. Atriumhusen är ett exempel på ett sådant område. Det är alltså enbart köpoängen som styr vem eller vilka som blir hyresgäster, inte familjekonstellationen. Som hyresgäst hos oss får man köpoäng för att möjliggöra för flytt eller byte efter önskemål.

Med vänlig hälsning

Liselotte Perbro
Hyreschef

Här kan du läsa insändaren.