Hoppa till innehåll

Tillsammans förbättrar vi avfallssorteringen

Vi utökar vårt projekt för att tillsammans arbeta med avfallshantering i hemmet och bostadsområdet. Det är ca 125 utvalda hyresgäster i Gredby, Mesta och Hovängen som vi tar med på den här resan.

Vi ger er startkit för att förenkla avfallssorteringen

Under veckan hänger vi upp startkit med sorteringskassar, gröna påsar, kärl och mer smått och gott på era lägenhetsdörrar på Hökgatan 2 A-F, Sergeantvägen 1, 3, 5, 7, 9 och 11 samt i Hovängen som ett startskott för det här projektet.

– ”I samarbete med Eskilstuna Energi och Miljö tar vi nu ett krafttag för att öka utsorteringen av matavfall och förpackningar från det ”brännbara kärlet”. Vi inför den gröna påsen i dessa bostadsområden, vi fräschar upp våra miljöstationer med ny belysning, bättre uppmärkning, fräscha kärl och ger våra hyresgäster ett startkit.” säger Josephine Bitschnau, verksamhetsutvecklare på Eskilstuna Kommunfastigheter AB.

Tillsammans gör vi skillnad för er trivsel i området, vår jord samt för alla kommande barns skull. Kom och följ med på vår gemensamma resa!

Sorteringsguide

Hur kommer det sig att plastförpackningar sorteras och går till återvinning, men att diskborsten går till förbränning? Det finns en förklaring! Eskilstuna Energi och miljö har samlat massor av fakta om hur olika saker funkar och hur de ska sorteras: Sortera | Eskilstuna Energi & Miljö