Hoppa till innehåll

Vi inviger Örtagårdens innegård på Östermalm

På måndag den 27 maj kl. 16:30 inviger vi innegården på Uttermarksgatan 31A som skapar mer plats för liv på Örtagården.

Vi har planterat över 100 blommor och buskar och vi har rullat cirka 2000 kvm gräs. På plats nu finns bland annat grillplats, nya samspelsytor, pergola, kompisgunga, mer belysning och nya träd, bärbuskar och blommor.

Hyresgästerna i området har tillsammans format Örtagården och har haft inflytande i hur innegården ska se ut. På gårdsträffen hösten 2018 fick hyresgästerna fylla i en karta över innegården. Där fick de placera önskad belysning, pergola och växter m.m. De fick samtidigt kryssa i förslag på vilken lekutrustning de ville ha.

– Satsningen är till för att förbättra utemiljön och tryggheten på Örtagården. Det är också en satsning för att skapa en trygghet och samlad yta för boendesamverkan och samspel på gården. Det var viktigt för oss att involvera de boende och utgå från deras önskemål för att innegården ska erbjuda något för alla, berättar Josephine Bitschnau, projektsamordnare på Kommunfastighet.

I samband med att stamrenoveringen nu är klar för Muningatan 26, Uttermarksgatan 27, 33-37, 50 A-C och 31 A-E, Ägirgatan 1 A-E och Rosenbergsgatan 27 A-F vill vi utöver det erbjuda våra hyresgäster en härlig innegård med något för alla. Vi inviger innegården tillsammans med de boende på Örtagården och i närområdet där de kan uppleva variationen av förändringar som vi har skapat tillsammans.