Hoppa till innehåll

Fröslunda


Det här är en stadsdel med småstadscharm. Fröslunda byggdes på 1950-talet men har genomgått en omfattande renovering sedan dess. Höghusen ligger på de högre partierna i Fröslunda och har en fantastisk utsikt över hela Eskilstuna.

Fröslunda är uppbyggt i en parkliknande miljö bara ett par kilometer söder om Eskilstuna centrum. Här finns det mesta man kan begära; frisör, mat- och servicebutik med postkontor, pizzeria, bensinstation, bibliotek, kyrka och vårdcentral med tandläkare.

Fröslunda har ett mycket rikt föreningsliv och sjuder av aktiviteter. Kommun, kyrka, företagare och många föreningar har ett gott samarbete för att skapa en aktiv och meningsfull fritid för de boende i området. I Fröslunda finns det en låg- och mellanstadieskola och tre olika förskolor att tillgå.

Bara någon kilometer ifrån Fröslunda hittar man Vilsta friluftsområde som bland annat erbjuder bad, ridskola och elljusspår.

Kommunikationerna till och från Fröslunda är goda. Tre stadsbusslinjer och flera landsortslinjer trafikerar stadsdelen. Vill man förflytta sig för egen maskin finns både gång- och cykelbanor. Du når Eskilstuna centrum på cirka 10 minuter med cykel.

Våra lägenheter

I Fröslunda har vi totalt 1 375 lägenheter på 1-7 rum och kök. Samtliga lägenheter är anslutna till bredband och kabel-tv. I Fröslunda kan vi även erbjuda +55-boende. Har du bil finns möjlighet att hyra parkeringsplats, carport eller plats i parkeringshus. I Fröslunda finns flera kommersiella lokaler, förråd och hobbylokaler för uthyrning. Hör av dig till vår hyresenhet så får du veta vad som finns ledigt.

Karta

Bilder på området

Kundcenter

Har du frågor om våra utannonserade lägenheter, din hyra, ditt hyresavtal eller vårt kösystem ber vi dig kontakta Kundcenter på mail: kundcenter@kfast.se eller tel: 016-16 75 16.

Inkomstkrav

För att hyra lägenhet i Fröslunda behöver du ha fast anställning, pension eller studiemedel från CSN.
Läs vad inkomstkrav innebär

Mötesplats Fröet

Mötesplats Fröet har ett stort utbud av härliga aktiviteter. Mötesplatsen erbjuder förutom café, bibliotek, lånedatorer, bokcirklar, sagostunder, pyssel för barnen, utställningar och mycket mer.

Bastu

Bastu finns på Björkhultsvägen 9. Den kan du hyra genom att kontakta Kundcenter på mail kundcenter@kfast.se eller telefon 016-16 75 16 . Bastun kan du bara hyra om du är hyresgäst i Fröslunda.

Seniorrådet

Du som bor i seniorhusen har möjlighet att delta i seniorrådets kortspel, sy/stick-träffar samt andra evenemang.